Referat

Referat: Hestra Skid O SK - Månsarps IBK B

Efter ett onaturligt långt uppehåll så spelade B-laget sin andra match i Div 4 NV.
Denna gång borta mot erkänt svårspelade Hestra.

Och vi kan väl gå rakt på sak att över 3 perioder var Hestra numret större, och vinner rättvist.
Vi vill ju hålla så många seniorer ( och juniorer) vi kan i spel, så därav existerar vårat B.

Många nya killar har kommit, och här är det en inkörningsperiod.
Vi åker väl på någon utvisning idag som kunde undvikits

I första perioden gör Hestra 5-0 på oss.
De är helt enkelt mer samspelta och bättre förberedda. Vi tränar trots allt i en för liten hall p g a rådanden omständigheter.
Det dröjer dock till 7:18 innan de får hål på oss. Då har vi kämpat hårt för att hålla bort dom från målet. Men resten av perioden blir jobbig för oss. Andreas i målet får väl en otacksam uppgift. Men jag väljer ändå att byta målvakt inför period 2.

I andra håller vi också jämna steg till ungefär i mitten av perioden då vi åker på en utvisning, kan man säga att den var tveksam ? ja ? Men utvisning är det. Och vi är absolut inte med sedan, då de bara tar 11 sekunder för Hestra att göra 6-0.
I bytet efter reducerar vi. Nya Daniel Berglund som var bra och nyttig hela matchen får dit bollen efter en assist av hårt jobbande Joakim Laago. Hestra gör dock ytterligare 2 mål i perioden. Ett ytterligare i PP, där Martin blir lite övertänd framför målet.

Så underläge 8-1 inför sista.
Där gör vi mål redan efter 31 sekunder. Bobbo Billengren gör sitt första mål någonsin inom organiserad innebandy, assist Gustaf Hvirf.
I tredje har vi lite mer att säga till om. Men tyvärr utvisning igen efter 06:10, vilket Hestra återigen gör mål på
Jocke Laago får sedan göra sitt välförtjänta mål, efter assist från dagen lagkapten Oscar Johansson
Sedan gör de 10-3, tyvärr lite olyckligt.
Vi får 2 ytterligare utvisningar, varav ett mål i baken på en av dom.
Matchen slutar 12-3. Skott 36-15

Vi tar med oss att vi fick jobba mycket i boxplay, här finns det lite mer att ge tycker jag. Vi fick lära oss den hårda vägen.
Som ledare och ordförande tar jag ändå med mig att vi i större delen av matchen håller humöret uppe.
Besvikelsen är väl att vi får 5 utvisningar. Såhär i efterhand är väl 3 absolut korrekt dömda. Kanske även slaget som Max får, men just gällande sådana slag, så var det ju ett antal liknanden situationer i matchen.

Mot KFUM första matchen var det ändock virrigare. Så ändå ett fall framåt. Tror dock att vi kan glömma bort toppstrid. Men vi ska visa hjärta varje match
Lite spelarberöm
Simon Larsson, satte inte en fot fel, det enda som saknades var mål, skyller det på lånad klubba
Viggo Ljungberg, debut, vi hade knappt träffats innan matchen. Växte över 3 perioder.
Daniel Berglund, också debut i lila, dit han längtat länge. Såg bra ut så länge han orkade.

Martin Henriksson, om vi bortser från 2:an, så spelar Martin lungt och stabilt. Kunde fått en assist också.